Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ ПОЗВАО НА ПОЛИТИЧКУ ОЗБИЉНОСТ И ОДГОВОРНОСТ

31. август 2015.

Београд - Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић изјавио је да разговори између Приштине и Београда у Брислеу не подразумевају разговоре о општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа и позвао албанске лидере из ове три општине на „политичку озбиљност и одговорност".

„Могу они да изнесу свој став, али он неће бити предмет разговора нити активности за формирање заједнице албанских општина у Србији", рекао је Станковић.

Станковић је додао да Координационо тело очекује „дозу политичке озбиљности и одговорности" од албанских лидера са југа Србије, а поводом иницијативе председника Националног савета Албанаца Јонуза Муслиуа да они прогласе аутономију ове три општине.

„Тешко ми је да коментаришем иницијативу која у себи не садржи активности којима ће бити побољшан живот људи у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Координационо тело, на чијем сам челу, очекује од лидера Албанаца на југу Србије дозу политичке озбиљности и одговорности по овом питању", рекао је Станковић.

Иницијативу Муслиуа да се закаже седница Скупштине албанских одборника из ове три општине на којој би се, између осталог, разговарало и о проглашењу аутономије за њих, подржали су својим изјавама скоро сви албански политички лидери са југа Србије.

Извор: ФоНет, Вечерње новости, Актер и Координационо тело