Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ ОБИШАО УГРОЖЕНА ПОДРУЧЈА У ОПШТИНИ МЕДВЕЂА

15. jануар 2021.

Медвеђа – „Ситуација у општини Медвеђи је веома лоша“, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, након обиласка терена у Сијаринској и Равној Бањи. 

Падавине су направиле прави колапс у већини месних заједница. Нестанак електричне енергије је проузроковао сметње у раду појединих мобилних оператера. Комуникација унутар општине је изузетно отежана.

Надлежни из електродистрибуције у Медвеђи кажу да су екипе непрекидно на терену, да су добили помоћ из суседних општина и чине све што је у њиховој моћи како би се нормализовала тренутна ситуација.

„Са представницима локалне самоуправе смо били у обиласку терена. Оштећења су, пре свега, на инфраструктурним објектима. Два моста су у потпуности однета, села су одсечена, а још 7 до 8 мостова је оштећено“, рекао је Станковић.

Медвеђа је прогласила ванредну ситуацију 12. јануара због обилних падавина и поплава, што је довело до прекида у напајању електричном енергијом већег дела општине,  оштећења локалне путне инфраструктуре и неисправне пијаће воде у Сијаринској Бањи због плављења бунара.

„Упутићемо дописе Влади Републике Србије, министарствима и ЕПС-у како би нам помогли у санирању штете на терену и што пре послали екипе ЕПС-а као испомоћ огранку Електродистрибуције Медвеђа”, казао је приликом обиласка терена председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

Извор: Југмедиа и Координационо тело