Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: НЕМА ПРЕГОВОРА О ТЕРИТОРИЈИ ЈУЖНИХ ОПШТИНА

14. jануар 2019.

Београд - Одговарајући на питања на Феjсбук страници дневног листа „Данас”, Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, је рекао да нико не води преговоре о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе Македонији, нити било којој другој регији у Србији, као и да је то обавеза која је проистекла из заклетве коју је дао у Скупштини Републике Србије и коју поштује заједно са својим сарадницима.

Станковић је истакао да општине Прешево, Бујановац и Медвеђа нису на Косову и Метохији.

Председник Координационог тела је додао да су приче о томе да Американци праве „велику Албанију“неозбиљне.

„Свако може да прича шта хоће, али не сме да нарушава Устав, законе и територијални интегритет Србије. На неозбиљне изјаве озбиљни људи не дају коментар, а ја се трудим да будем озбиљан”, одговорио је Станковић.

Станковић је као један од мотива за рад у Координационом телу навео чињеницу да потиче са југа Србије и има обавезу према том крају.

У разговору је напоменуо да овај посао ради без материјалне надокнаде и то више од шест година, колико је на тој функцији:

„Постоје канцеларије Координационог тела и у Прешеву и у Бујановцу које свакодневно функционишу и где смо ми стално присутни. Улога Координационог тела је да координише рад између локалних самоуправа, Владе Републике Србије и других државних органа. Када су финансије у питању, ја не примам никакву надокнаду, док осталих 19 запослених примају надокнаду као и други запослени у Влади”, казао је Станковић.

Одговоре председника Координационог тела, Зорана Станковића, на остала питања читалаца дневног листа „Данас” која се односе на југ Србије погледајте на https://www.danas.rs/politika/stankovic-nema-pregovora-o-teritoriji-juznih-opstina/.

Извор: Данас и Координационо тело