Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ДРЖАВА МОРА ИМАТИ ПЛАНОВЕ ЗА ФИРМЕ КОЈЕ НЕ РАДЕ (ВИДЕО)

13. фебруар 2013.

Бујановац - Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић изјавио је данас у Бујановцу да држава мора имати одређене планове опоравка за све фирме које у тој општини не раде, како би се покренула производња, а људима обезбедио посао.

Станковић је, након обиласка предузећа за прераду пластичне масе „Гумопластика", рекао да ће проблем бити решен на тај начин што ће држава евентуално донети одлуку да укине стечај у тој фирми.

"Морамо предузети нешто да оволики простор не „чами“ празан и да потенцијал какав има „Гумопластика“ буде употребљен за повећање запошљавања на овим просторима", рекао је Станковић, додајући да ће након разговора са људима који воде ово предузеће и локалном самоуправом влади предочити одређена решења.

Станковић је још једном указао на мали број конкретних предлога за санације таквих предузећа, како би се изашло из ситуације у којој грађани не раде, простор и машине пропадају, а нема никаквих пословних резултата.

Он је најавио да очекује да ће после ових разговора бити покренуте конкретне активности и доведени нови људи који ће омогућити да ове фирме буду солвентне и обезбеде посао људима у Бујановцу.

Извор: Танјуг