Архива вести
                   

СШ „СВЕТИ САВА”: У НЕДЕЉУ „СРЕТЕЊСКИ ШАХОВСКИ ТУРНИР”

10. фебруар 2017.

Бујановац 12. фебруара, са почетком у 11 чаасова, одиграће се „Сретењски шаховски турнир Бујановац 2017“ у средњој стручној школи „Свети Сава“ у Бујановцу.    Турнир организује бујановачки Шаховски клуб  Југ“, у сарадњи са поменутом средњошколском установом.

Турнир ће бити отвореног карактера, без плаћања котизације, уз могућност пријављивања свих заинтересованих, без обзира на категорију и место становања.

Мада је учесницима омогућено да се пријаве најкасније до пола сата пре почетка турнира, играчи се моле да то учине најмање дан раније. Наравно, сваки играч треба на такмичење да понесе исправан шаховски сат и стандардну шаховску гарнитуру.

Играће се по швајцарском систему у 9 кола, у зависности од броја такмичара, по ФИДЕ правилима за убрзани шах. Темпо игре је 15 минута по играчу, са тим што је након четвртог кола предвиђена пауза за оброк, који смо обезбедили за све такмичаре,“ рекао је проф. Ненад Тасић, председник Шаховског клуба „Југ и недавно формираног Шаховског савеза Пчињског округа, иначе члан Управног одбора Шаховског савеза централнеСрбије.

Организатор Сретењског шаховског турнира” обезбедио је награде за три првопласирана учесника. Посебно ће бити награђени и најбоље пласирани јуниор, јуниорка и ветеран.

Заинтересовани учесници могу да се пријаве за учешће на турниру на број телефона 065-5-579-579, или на и-мејл takmicenje.u.sahu@gmail.com.