Архива вести
                   

СРПСКИ ЛЕКАРИ ПОЗИВАЈУ АЛБАНСКЕ ПОЛИТИЧАРЕ ДА ПОСЕТЕ ЛЕСКОВАЧКЕ БОЛНИЦЕ

31. јули 2020.

Лесковац - Политички лидери Албанаца са југа Србије затражили су од власти у Приштини да им омогући лечење од вируса КОВИД-19 у здравственим установама на Косову јер, како наводе, „сумњају да би добили правилан третман у болницама где нема запослених Албанаца“. Лесковачки лекари одговарају да су овакве оптужбе неосноване.

„Из добро познатих разлога Албанци Прешева, Бујановца и Медвеђе страхују да неће добити правилан здравствени третман и услугу у подручним болницама Врања и Лесковца”, објавио је на Твитеру, преноси Врање Њуз, председник Националног савета Албанаца (НСА) Рагми Мустафа и додао да је „ситуација са коронавирусом у Прешевској долини забрињавајућа“.

Директрор Опште болнице Лесковац Небојша Димитријевић каже да је изненађен оваквим оптужбама и тврди да су све изнете сумње неосноване.

„Ми смо прошле недеље имали контролу Министарства здравља и наша Ковид болница је добила  највишу могућу оцену. Одговорно тврдим да сви пацијенти који дођу на лечење код нас имају идентичан третман, ма које националности били. Ми их не делимо по националности, већ по тежини симптома. Ковид пацијенти имају максималну негу, по свим прописаним стандардима, било да су они из Лесковца или Прешева, Медвеђе, Лебана, Бујановца или Бојника. Заиста нема разлога за давање оваквих изјава”, наводи Димитријевић.

Он је позвао албанске политичаре са југа Србије да посете Лесковац и сами се увере у стање свих пацијената и здравствених услуга у Ковид болници у овом граду.

Димитријевић подсећа и на то да се већ неколико година уназад пацијентима управо из ових крајева југа Србије врше најкомплекснији коронарни операциони захтеви и уградња стентова у лесковачкој болници.

Извор: Југмедиа, Врање Њуз и Координационо тело