Архива вести
                   

СРЕМСКА МЛЕКАРА КУПУЈЕ ДУВАНСКУ ИНДУСТРИЈУ БУЈАНОВАЦ

27. март 2017.

Бујановац - Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић потврдио је да је Сремскаа млекара једини понуђач за куповину Дуванске индустрије у Бујановцу. Директор Сремске млекаре Раде Баста је, у вези са тиме, изјавио да су планови за ДИБ велики, а идеја је да се покрене и производња дувана у овом делу Србије.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић рекао је да Управа за спречавање прања новца тренутно проверава порекло капитала ове фирме.

Према подацима Министарства привреде, продаје се 57,9 % капитала ДИБ-а, по почетној цени од 686.354 евра, што је трећина процењене вредности капитала предузећа.

ДИБ запошљава око 100 радника и до сада је неколико пута неуспешно продаван.

Баста каже да ово предузеће планира да поред Бујановачке, купи и Дуванску индустрију у Љубовији. 

„Прошли смо квалификациони поступак и проглашени смо купцима. Желимо да запошљавамо људе, да подигнемо производњу и да укључимо нове производне линије. Тражићемо  од државе дозволу за производњу цигара. Хоћемо домаћи бренд који ће бити примамљив за све”, рекао је Баста.

Он је додао да је у плану и сарадња са пољопривредницима који би од Дуванске индустрије добијали сировину и производили дуван.

Извор: Јужне вести и Координационо тело