Архива вести
                   

СРЕДЊА СТРУЧНА ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДАН СMEР

18. јун 2018.

Бујановац- Министарство просвете је одобрило бујановачкој Средњој стручној школи „Свети Сава“ отварање још једног смера, тако да ће наредне школске године у тој школи, уместо за 120, бити места за 150 ученика првог разреда.

Бисерка Јовић, директорка школе, је казала да је министарство одобрило смер економски техничар, који је и раније постојао.

„Министарство је објавило допуну конкурса за упис у средње школе, којим смо добили одобрење за поновно отварање смера економски техничар. То значи да добијамо још једно одељење,” рекла је директорка Јовић.

Она је додала да је ова вест посебно важна уочи полагања мале матуре, коју будући средњошколци полажу прва три дана ове седмице. 

Осим новог смера, ученици могу да се определе и за неки од преостала четири, на којима има по 30 места, а они укључују смер за финансијске администраторе, смер за медицинске сестре/васпитаче, смер за машинске техничаре моторних возила и смер за куваре, конобаре и посластичаре, који је трећестепени.

У другој средњој школи у Бујановцу, „Сезаи Сурои,“ у којој се настава одвија на албанском језику, има места за 210 ученика првог разреда.

Министарство просвете је овој школи одобрило смер опште гимназије, као и смерове економске, медицинске, машинске и електротехничке струке, док одобрење за отварање трећег степена за смер електричар још увек чека.

Према статистици Одељења образовања у општини Бујановац, школску 2017/18 на српском језику похађа 2.073 основаца и средњошколаца, а на албанском 2.759.

Извор: Бујановачке и Координационо тело