Архива вести
                   

СПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКТА „МЛАДИ БЕЗ ГРАНИЦА”

28. октобар 2015.

Медвеђа – Удружење грађана „Либертас” из Медвеђе, са партнерима из Лебана и Бојника,  реализије пројекат „Млади без граница” Пројекат се финасира из буџета Републике Србије, односно Канцеларије за људска и мањинска права, као део Програма „Спровођење антидискриминационих политика у Републици Србији”.

Циљ реализације пројекта је подизање нивоа свести о значају партиципације омладине у активностима локалне заједнице, информисаности, развоју и подстицању образовања и друштвене свести о значају толеранције и поштовања различитости у циљу смањења дискриминације.

Пројектом су планиране три манифестације ради промоције традиционалних јела и игара које ће бити организоване у сарадњи са државним институцијама и културно уметничким дтуштвима. Манифестације имају за циљ представљање и окупљање младих ради забаве, дружења и упознавања култура других националности. Млади који буду обухваћени акнивностима овог пројекта ће имати прилику да покажу локалне традиционалне игре, док ће искусне домаћице моћи да представе домаће специјалитете и размене искуства домаће кухиње.

Манифестација је значајан чинилац за упознавање туристичких дестинација југа Србије, тако да се очекује да ће привући бројне посетиоце.

Прва манифестација је одржана 11. октобра у Медвеђи, док ће се друга и трећа одржати током новембра у Лебану и Бојнику.

Извор: Удружење грађана “Либертас” и Координационо тело