Архива вести
                   

"СПРОВОДЕ СЕ РЕФОРМЕ И НА ЈУГУ"

30. јули 2013.

Београд - Нису тачне тврдње да се у Бујановцу и Прешеву не спроводи реформа правосуђа, рекао је Зоран Станковић, шеф Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу. На тврдњу да се са Албанцима разговара о ангажовању српских судија и тужилаца, Станковић је истакао:

"То није тачно, зато што је предвиђен општински суд у Бујановцу са свим другим струкурама правосуђа и тужилаштва. Ми смо са председником Скупштине општине били код председника суда у Врању и договорили се око пријема кадрова, превасходно о људима који су добили отказ", рекао је Станковић.

Он је додао да се преговара о томе да и Прешево добије општински суд, али да ће се о успостављању суда знати више после скупштинске расправе. Упитан зашто општина Медвеђа није добила ни динара од средстава предвиђених за развој малих и средњих предузећа за три општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, он је казао да није било адекватне пријаве.

"Мало је чудно да једна средина као Медвеђа није у стању да направи предлог плана активости за мала и средња предузећа. Ти привредници нису имали добре пријаве и предлоге за утрошак средстава, иако су у припреми учествовали Привредна комора Србије, локална самоуправа и стручњаци из Координационог тела", рекао је Станковић. Додао је да ће се тај конкурс поновити крајем августа. За развој предузећа и повећање запослености предвиђено је 60 милиона динара, од чега су Бујановац и Прешево добили 48 милиона, а Медвеђа није успела да добије њој намењених 12 милиона.

Извор: Бета