Архива вести
                   

СПРЕЧЕНА КРАЂА КОЛОСЕЧНОГ ПРИБОРА У ПРЕШЕВУ

24. jануар 2018.

Прешево - У железничкој станици Прешево је спречена крађа колосечног прибора, а приведене су две особе, саопштила је „Инфраструктура железнице Србије".

Како се наводи, радило се о заједничкој акцији запослених у „Инфраструктури железнице Србије", припадника полиције и чуварских служби.

Покушај крађе организован је преко пута железничке станице, у шумском појасу поред којег пролази пут. Полиција је након хватања починилаца извршила увиђај и привела их.

Реч је о колосечном прибору ускладиштеном у станици Прешево након ремонта пруге Врањска Бања - Ристовац и Бујановац - Букаревац.

Крађа подложних плоча у станици Прешево, која је спречена, четврти је случај за само десетак дана. У претходна три случаја украдено је 470 комада подложних плоча, чиме је „Инфраструктури железнице Србије" нанета штета од преко милион динара.

Осим велике материјалне штете, крађама инфраструктурних делова и опреме директно се угрожава безбедност железничког саобраћаја.

Ово је још један од корака које „Инфраструктура железнице Србије" предузима у сарадњи са државним органима, како би се спречиле даље крађе на овом простору, а тиме и угрожавање безбедности саобраћаја и велике материјалне штете.

Извор: Танјуг, РТС, РТВ и Координационо тело