Архива вести
                   

СПРЕЧЕН ШВЕРЦ ЕЛЕКТРОМОТОРА НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ПРЕШЕВО

14. новембар 2014.

Прешево – Царинарници су на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења из Србије више од 110.000 електромотора чија је вредност преко 100.000 евра.

Возач камиона који је превозио робу из Немачке у Македонију, иначе македонски држављанин, је цариницима приложио документацију у којој је било наведено да се у камиону налазе електрични каблови, уља за хлађење, ручни алати и резервни делови за аутомобиле, тешки око 8 тона.

Цариници су, након прегледа докуменације, камион упутили на контролно мерење, када је откривено да се, уместо 8 тона товара, у камиону налазило 1400 килограма робе више него што је пријављено.

Стога је наложен комплетан истовар камиона, након чега је и откривено да је,  поред пријављене робе, у товару било и преко 110.000 непријављених електромотора за аутомобилску индустрију.

Пошто је возач страни држављанин, кривични прекршај је процесуиран по хитном поступку. Како се ради о прекршају чија вредност прелази трећину вредности возила у коме је роба кријумчарена, непријављена роба је одузета, као и камион марке „Волво“, чија је вредност 92.000 евра, и камионска приколица у вредности од 22.500 евра, а наплаћена је и новчана казна од 100.000 динара.

Извор: Југмедиа и Координационо тело