Архива вести
                   

СЛУЖБА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА 11 ГОДИНА ОПРЕМА ПРВАКЕ ИЗ БУЈАНОВЦА, ПРЕШЕВА И МЕДВЕЂЕ

1. септембар 2022.

Бујановац - Вршилац дужности директорке Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Данијела Ненадић, доделила је у Бујановачким школама бесплатан школски прибор и ранчеве ђацима првацима. Ненадић је школски прибор и торбе поделила ђацима Основне школе „Бора Станковић“ у бујановачком селу Кленике као и првацима Основне школе „Наим Фрашери“ у Бујановцу.

Том приликом Ненадић је ђацима, њиховим родитењима и просветним радницима пожелела срећан почетак школовања.

„Служба Координационог тела је и ове године обезбедила сав неопходан прибор за ђаке прваке, укључујући ранчеве, радне свеске, пернице, шестаре, лењире и све оно што је неопходно“, рекла је в.д.директорке СКТ.

Догађају су присуствовали и представници општине Бујановац на челу са председником општине, Нагипом Арифијем. Присутан је био и одборник  СО Бујановац, Ненад Митровић који је првацима пожелео што више петица.

„Желим вам да школу схватите озбиљно јер ћете образујући се постати честити и узорни грађани“, поручио је Митровић.

Он је додао да је срећан што је школска година у Бујановцу почела овако и што је све спремно за  наставу.

Директори школа су се захвалили Служби Координационог тела на помоћи коју пружа већ 11 година а ученицима и њиховим родитељима пожелели срећан почетак школовања.

Ученици старијих разреда ових школа су свечаним програмом дочекали ђаке прваке а школе су посебно декорисане како би добродошлица новим ученицима била што веселија и лепша.

Координацино тело већ 11 година обезбеђеује за све прваке из три општине бесплатан школски прибор и ранчеве.  За школску 2022/2023. годину Служба Координационог тела издвојила је 3.499.997, 40 динара са ПДВ-ом. На територији општине Бујановац у први разред креће 362 ђака а из буџета је издвојено 1.620.203,40 динара са ПДВ-ом за набавку школских торби и прибора. На територији општине Прешево ове године у први разред креће 352 ученика а из буџета Службе Координационог тела опредељено је 1, 575, 446, 40 динара са ПДВ-ом. У општини Медвеђа у први разред кренуће 68 ђака, а за ранчеве и школски прибор издвојено је 304. 347, 60 динара са ПДВ-ом.

Општина Прешево још увек није завршила поступак јавне набавке па ће ранчеви и школски прибор бити додељени првацима у тој општини након окончања поступка.

Извор: Координационо тело