Архива вести
                   

ШКОЛА ИЗ МЕДВЕЂЕ ПОНУДИЛА ПОМОЋ ЈАПАНУ

17. март 2011.

МЕДВЕЂА - У знак солидарности са Јапаном, колектив ОШ „Горња Јабланица“ позвао је преко Јапанске амбасаде децу из Јапана која су остала без дома да дођу на југ Србије код својих вршњака. Живојин Павловић, директор школе коју похађа 400 ученика, каже да их је много погодила несрећа која је задесила Јапанце и да нису заборавили њихову хуманост када су им пре четири године поклонили 75 хиљада евра за обнову и опремање школе.

„Сиромашан смо крај и тешко живимо, али можемо и ово мало сиротиње да поделимо са пријатељима,“ рекао је директор школе чији је предлог једнодушно прихватио цео колектив са педесетак запослених и сви ученици школе. Подсећа да су пре четири године добили 75 хиљада евра од јапанске владе и средили учионице од пода до плафона, санитарни чвор и фискултурну салу и опремили три кабинета.

„Оно што нудимо то су скромни, топли домови и душа за децу Јапана, са којом смо спремни да делимо све оно што поседујемо“, стоји у писму које је јуче послато на адресу јапанског амбасадора у Србији.

Света Миловановић председник школског одбора каже да су сви били узбуђени због овог писма.

„Деца су сва срећна отишла кући да поразговарају са родитељима и договоре се колико ко може да прими гостију из далеког Јапана.“

Слободан Драшковић, председник општине, каже да не зна како школа планира да ово спроведе у дело.

„Помоћи ћемо тако што ћемо бити што бољи домаћини“, рекао је Драшковић.