Архива вести
                   

СКГО: ОДРЖАН ЧЕТВРТИ САСТАНАК МРЕЖЕ ЗА РОМСКА ПИТАЊА

24. април 2017.

Бујановац, Прешево, Медвеђа - Стална конференција градова и општина одржала је четврти састанак Мреже за ромска питања СКГО, у оквиру које се дискутовано о теми Здравствене медијаторке – подршка локалним самоуправама“. Састанку је присуствовао председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

„Циљ овог пројекта је да се повећа ниво информисаности ромске популације о томе шта им је доступно у здравственом систему, као и да се подигне свест о неопходности бриге за своје здравље“, рекла је помоћница министра у Сектору за јавно здравље и програмску здравствену заштиту у Министартву здравља Весна Књегињић.

У 59 општина је запослено 75 медијаторки у здравству. У наредном трогодишњем периоду биће опредељена додатна средства за запошљавање медијаторки као здравствених сарадника у домовима здравља.

На састанку је речено да ће Министарство унутрашњих послова и Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања са посебном пажњом пратити остваривање права на пријаву пребивалишта на адреси Центра за социјални рад лица која ни по ком другом основу не могу пријавити пребивалиште.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело