Архива вести
                   

„СИМПО” ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ

8. децембар 2012.

Извор: Политика / Врање – Компанија „Симпо” обележила је јуче 49-годишњицу пословања, а гост им је био председник Србије Томислав Николић, који је поручио да ће држава помоћи да преброде тренутну кризу, јер, како је рекао, такве фирме Србију вуку напред.Николић, који је јуче обишао „Симпове” фабрике у Прешеву, Бујановцу и Врању, рекао је да је помоћ државе потребна пре свега због стратешког значаја те компаније за развој југа Србије и целокупне домаће економије.

„Данас је “Симпо” у кризи, а ко није? Није та криза због вас, ви одлично радите. “Симпу” држава може, треба и хоће да помогне. Није “Симпо” ПР агенција, него из његових фабрика излазе готови производи и не тражи „Симпо“ новац на поклон као што су многи у Србији навикли”, казао је Николић.

Он је додао да су тој компанији потребне гаранције да ће вратити новац који је позајмила, а да ће, ако те гаранције добије, моћи јефтино да се задужи. „Зато вам у своје име, и надам се у име Владе Србије, ако буду хтели да слушају, обећавам да „Симпо“ мора да постоји и да напредује, јер док напредује има ко да вуче Србију напред”, рекао је Николић.

Истичући велико залагање председника „Симпа” Драгана Томића, који је 45 година на тој функцији, Николић је навео да су многи критиковали време у којем је постојала друштвена својина и директори предузећа у друштвеној својини, иако су то већином били људи који су се о њима бринули као да су њихова.За разлику од таквих директора, приватизација је, према Николићевим речима, на чело многих предузећа довела људе који су купљену имовину упропастили.

„“Симпо“ је ваш, ви и ваши очеви сте га стварали, у њему ће радити и ваша деца, све може да се мења али „Симпо“ мора да опстане”, рекао је Николић.