Архива вести
                   

СИМПО ИЗАШАО ИЗ БЛОКАДЕ, КРЕЋЕ ПРОИЗВОДЊА

15. септембар 2014.

Компанија „Симпо“ из Врања изашла је из блокаде, чиме се стварају услови за почетак процеса производње у појединим фабрикама већ од 15.септембра.

Како је рекао генерални директор Симпа, Слађан Дисић, реч је пре свега о Фабрици тапетарских производа у Врању и Фабрици душека у Бујановцу.

„Остале фабрике ће сукцесивно кренути са радом у зависности од динамике пристизања репроматеријала из земље и иностранства. У току су интензивни разговори и преговори са добављачима о репрограму старих обавеза које Симпо има и дефинисање нових услова сарадње у наредном периоду“, рекао је Дисић.

Он је додао да ће у току ове недеље компанију посетити добављачи кључних репроматеријала из Србије, Словеније, Бугарске, Макеодније и других земаља.

Генерални директор је оценио да би „Симпо“ требало да крене са већим обимом рада у свим фабрикама крајем септембра и почетком октобра, јер компанија, након завршетка поступка конверзије, очекује да Влада размотри могућност одобравања кредита за несметано функционисање производних капацитета у кор бизнису.

Подсетимо да су пре скоро месец дана банке повукле блокаду, а да је Пореска управа исто то учинила у прошли четвртак и петак, на основу закључка Владе Србије од 30.августа.

Почетком септембра је одржана и ванредна седница Скупштине акционара „Симпа“ на којој је, између осталих, донета и одлука о седмој емисији акција за квалификованог инвеститора Републику Србију, по номиналној цени појединачне акције од 1.801,50 динара по акцији.

Извор: Танјуг, ОК Радио, ТВ Врање и Координационо тело