Архива вести
                   

СИЈАРИНСКА БАЊА: СПА ЦЕНТАР ИЗ ДОБА СТАРИХ РИМЉАНА

8. март 2021.

Медвеђа - Ако пандемија овог лета то дозволи, поред купања под Гејзиром у Сијаринској Бањи, први пут ове године ћете моћи да уживате у модерном wellness центру Сијарина спа, који ће вас својим дизајном и понудом вратити у доба старог Рима.

Спа центар се простире на око 300 квадратних метара. Састоји се из два дела, мокре или спа зоне, у којој се налазe рекреативни базен са минералном водом, као и сауне и мини плажа, и  сувог дела, у коме се налазе  просторије за масажу, слане собе, али и собе за третмане лица и тела.

Прва фаза изградње Спа центра је комплетно завршена, а друга фаза ће ускоро бити приведена крају, казао је за председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

„Ускоро креће друга фаза, када ћемо да наставимо реконструкцију базена који већ постоји у склопу хотела, док отварање Спа центра зависи од епидемиолошке ситуације“, казао је Арсић.

Додао је да ће се Сијаринска Бања отварањем овог Спа центра сврстати у ред најсавремених бањских дестинација, што ће привући пажњу многобројних туриста.

„Почетак рада зависи од даљег развоја епидемиолошке ситуације у нашој општини, а у почетку ће га користити гости хотела. Увелико су кренуле и припреме за предстојећу туристичку сезону, ради се на уређењу смештајних капацитета и фасаде саме установе, као и парковских површина и простора око рекреационих базена“, казао је Милош Филиповић, који је задужен за односе са јавношћу у Специјалној болници „Гејзер“.

Прва фаза радова је коштала 18 милиона динара.  Средства су обезбедили Министарство трговине, туризма и телекомуникација, које је за овај пројекат издвојило 10 милиона динара, и Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“, која је из сопствених извора финансирала  изградњу са 8 милиона динара. За другу фазу радова је издвојено 12 милиона динара.

Још једна лепа вест је да је Министарство привреде одобрило 70 милиона динара за реконструкцију Римског купатила у Сијаринској Бањи, а радови ће, према речима председника општине Медвеђа Арсића, кренути ове године.

Извор: Југмедиа и Координационо тело