Архива вести
                   

САРА ИЗ ОСЛАРА ДОБИЛА ПОМОЋ, АЛИ ЈОЈ ЈЕДНА СТВАР И ДАЉЕ НАЈВИШЕ НЕДОСТАЈЕ

15. август 2019.

Бујановац – Сара Стојановић, десетогодишња девојчица из Ослара код Бујановца, захваљујући „Блиц Фондацији“ и људима добре воље, прикупљено је довољно за набавку замрзивача, фрижидера, веш-машине, електричног шпорета, шпорета на дрва и телевизора.

Овој девојчици, коју је мајка напустила када је имала само пет година и која у старој и оронулој кући живи са болесним оцем и изнемоглом баком и практично се сама стара о домаћинству, и даље је потребна помоћ.

Ипак, иако безгранично захвална на свему што је добила, каже да јој најтеже пада што нема воде у кући.

„Најтеже ми је без воде. Кућа је стара, а вода је у дворишту, па ми је прање и припремање хране велики проблем, тежи од свих осталих”, жали се Сара.

Била би, каже, најсрећнија када би имала, као и њене другарице, воду у кући и купатило, па би могла да користи веш-машину, која за сада још увек стоји нераспакована поред улазних врата.

“Има Бога. Он све види. Хвала свима који су помогли да ово дете сутра постане свој човек”, каже Сарин отац Срђан.

Он због болести не може много да јој помогне, осим што надгледа мали пластеник поред куће и чува неколико кокошака, а све остало је на нејаким леђима ове девојчице.

“Били су овде неки људи и обећали да ће детету да направе собицу и купатило, па кад то буде, онда ћемо тамо све ове ствари да сместимо, а нас двоје ћемо лако”, додаје баба Наска.

Троје Стојановића живе од 13.000 пензије и 3.500 динара дечјег додатка, укупно 16.500 динара.

Имају и хектар посне земље седме класе на којој сеју оно што могу и морају: мало кромпира, лука, пасуља, купуса, парадајза, паприке…

Сари је уз помоћ „Блиц фондације“ сада много лакше, али нажалост, њени проблеми још нису решени.

Сви људи добре воље који желе да помогну деци могу да пошаљу СМС на хуманитарни број 2552 или да уплате средства на динарски текући рачун „Блиц фондације“: 2750010221949709 90 или на девизне рачуне 10221949724 45 – за уплате у еврима; 10221949711 84 – за уплате у швајцарским францима и 10221949717 66 – за уплате у доларима, Социете Генерале Србија, Београд.

Извор: Блиц, Бујановачке и Координационо тело