Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - „ТИ И ЈА СМО МИ“ НА ЕГЗИТУ

6. јули 2010.

Владa АП Војводине омогућила је учесницима пројекта  „Ти и ја смо ми“ боравак на фестивалу Егзит. Свим учесницима и координаторима  пројекта, поред улазница за први дан фестивала, Влада Војводине обезбедила је и боравак у Новом Саду. Ово је наставак добре сарадње Владе Војводине и Коородинационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа које је финансијски подржало пројекат „Ти и ја смо ми“.

Пројекат „Ти и ја смо ми“ након вишемесечне глумачке радионице изнедрио је мултиетничку позоришну представу у којој средњошколци Албанци, Срби и Роми из Бујановца и Прешева по свом тексту, на својим језицима и енглеском говоре о одрастању на југу Србије.  Представа је након премијере у Бујановцу играна у Београду, у шест војвођанских општина и на „Ђачком Вуковом сабору“ у Тршићу.

Пројекат „Ти и ја смо ми“ прерастао је у омладински центар који сада поред представе средњошколаца из Бујановца и Прешева сличан мултиетнички пројкат припрема и у Кикинди.  Млади из Кикинде придружиће се другарима из Бујановца и Прешева на отварању Егзита. Улазнице за отварање фестивала и Кикинђанима обезбедила је Влада Војводине.

За више информација можете се обратити Милици Родић на milica.rodic@kt.gov.rs или на 063 10 50 713