Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 29.01.2013.

29. jануар 2013.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, обићи ће са Високим комесаром за националне мањине ОЕБС, Кнутом Волебеком, председником општине Нагипом Арифијем и деканом Економског факултета у Суботици Ненадом Вуњаком, локацију у Бујановцу на којој би требало да буде изграђена зграда Економског факлутета. У нову зграду требало би да буде пресељено одељење Економског факултета из Суботице из досадашњих просторија Дома културе у Бујановцу.

„Као и што смо обећали завршићемо пројекат изградње зграде Економског факултета у Бујановцу“, рекао је Станковић и нагласио да је овај пројекат од изузетне важности јер је ово један од начина решавања питања образовања албанске заједнице, што је један од приоритета рада Координационог тела.

„Интеграција ове заједнице у друштвени живот од велике је важности за југ Србије, али и свих нас који покушавамо да и у овако економски тешким условима за нашу земљу поспешимо живот људи ове три општине“, истакао је Станковић.

Станковић је објаснио и да је обавеза општине била је да одреди локацију, што су и урадили. „Нова зграда бити грађена преко пута Дома здравља. Према нашим проценама изградња би требало да почне на пролеће ове године, а по свом изгледу и функционалности у свему ће задовољити Правилник о акредитацији “, рекао је Станковић.