Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 22.05.2013.

22. мај 2013.

Служба Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа расписала је конкурс за доделу 60 милиона динара бесповратних средстава малим и средњим преузећима и пољопривредним задругама у три општине. За општину Бујановац опредељено је 25, 5 милиона динара, за Прешево 22, 5 а за Медвеђу 12 милиона динара.

„Овим програмамом држава, путем Координационог тела, тежи да помогне економски развој три неразвијене општине, да подстакне и унапреди производњу како би предузетништво овог подручја постало конкуретније, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и нагласио да је, пре свега, конкурс усмерен на смањење стопе незапослености, односно подстицај запошљавања“.

За бесповратна средства могу да конкуришу привредници који имају седиште у овим општинама, најмање два запослена, којима рачун није у блокади, нити је покренут стечајни поступак и чија фирма послује најмање три године.

Сва предузећа која су прошле године конкурисала и којима су додељена средства ове године не могу да конкуришу. Привредници који су добили средства и запослили раднике не могу да их отпусте наредне три године.

Максималан износ бесповратних средстава на конкурсу по једној фирми је три милиона динара.