Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 21.02.2017.

21. фебруар 2017.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа саопштава да је неистинита информација да ће Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу бити затворено због недостатка средстава.

„Координационо тело од оснивања подржава ову високошколску јединицу. Средства за финансирање су одвојена у буџету Министарства просвете, науке и технолошког развоја као надлежног министарства и ни на један начин није угрожено функционисање овог Одељења. Настава на Одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу се реализује на два језика, наставу на српском језику реализују професори из Суботице, а на албанском професори државног Универзитета из Тетова“, изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Станковић је истакао да је ова вест тенденциозна и има намеру да унесе немир и да служи у дневне политичке сврхе.

„Вест је нетачна и није јој намера да информише него да ремети рад једне стабилне установе. Студенти и грађани могу бити сигурни да она није тачна“, закључио је Станковић.

Извор: Координационо тело