Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 16.05.2013

16. мај 2013.

Општине Бујановац и Прешево крајем фебрауарa месеца ове године погодиле су поплаве. Укупна штета, према проценама две општинске комисије Прешева и Бујановца, износила је 7 милиона 455 хиљада динара. Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу обезбедило је из буџета Владе Републике Србије 7 милиона 350 хиљада динара, а општина Бујановац  из свог буџета издвојила је још 150, 500 хиљада динара.

Општини Бујановац, на основу процењене штете, опредељена су средства у износу од 5 милиона 137 хиљада динара. Од тог износа месна заједница Левосоје, чији становници су од поплава претрпели највише штете, добиће 4 милиона 510 хиљада динара за санацију,  док ће општина Прешево добити 2 милиона 313 хиљада и 500 динара.

На основу записника општинских комисија, Координационо тело упутило је захтев Влади Србије која је определила средства. На тај начин, уз мању финансијску помоћ из буџета општине Бујановац, у потпуности ће бити санирана штета настала изливањем реке Моравице, неочишћених водотокова и великих количина падавина.