Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 12.09.2011. године

12. септембар 2011.

Представници Координационог телу и директор Републичког завода за статистику, Драган Вукмировић, обишли су општине Прешево и Бујановац где је почела обука општинских инструктора за предстојећи попис становништва. Они су се упознали са мерама које су општине предузеле у том правцу, као и са предузетим корацима везаним за обуку општинских инструктора и пописивача на терену.

“Координационо тело је предузело све мере и превео сва релевантна докумената везана за попис и у сталној је координацији са Заводом за статистику”, изјавила је директорка Координационог тела Данијела Ненадић.

Директор Републичког завода за статистику Драган Вукмировић истако је да је попис становништва од велике важности за све грађане у подједнакој мери. „Попис становништва представља, између осталог, основ за доношење свих релевантних мера у области социјално економских политика Републике Србије.

Припреме за попис становништва теку неометано у свим општинама, па тако и у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи“ истакао је Вукмировић.