Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 11.05.2015

11. мај 2015.

Према свим расположивим чињеницама са терена прикупљеним од стране надлежних државних служби, ситуација на југу Србије је стабилна и мирна, рекао је Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу. У сталном смо контакту са надлежним државним органима, Владом, министрима, а у сталној смо координацији и са локалним властима у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

„Ми смо на терену од тренутка када је избио сукоб у Македонији и непрекидно пратимо ситуацију. Нема назнака да је Србија угрожена и нема разлога за забринутост грађана Србије“, нагласио је Станковић.

Председник Координационог тела је истакао да надлежни државни органи ситуацију прате из минута у минут, а да су у Прешеву у приправности све службе.

Станковић је објаснио и да нема већег броја возила из правца Македоније која би желела да уђу у Србију, као и да су у току јучерашњег дана грађани Македоније прелазили границу одлазећи код својих рођака у Прешево.

„До овог момента ни једно лице није пријављено као избеглица са територије Македоније“, изјавио је Станковић.

Станковић је рекао и да се прати ситуација са српским становиштвом у Македонији, објашњавајући да је наша амбасада са њима у непрекидном контакту, као и да за сада није било извештаја о њиховој угрожености.