Архива вести
                   

САЊА НАКИЋ ПИПЕ ИСТРЧАЛА 25 КИЛОМЕТАРА У НОВОМ САДУ

15. октобар 2019.

Бујановац – Најпознатија бујановачка спортисткиња, дугопругашица Сања Накић, популарна Пипе, остварила је још један резултат вредан пажње истрчавши стазу дугу 25,4 километара у оквиру 27. Новосадског маратона.

После успеха на полумаратонима (21км) у Београду, Скопљу и многим другим тркачким такмичењима у земљи и иностранству, Сања је још једном подигла лествицу и у своју ризницу медаља и признања додала и из Новог сада.

Прва Бујановчанка која је истрчала полумаратон сада је и прва која је истрчала деоницу од 25 километара на неком званичном такмичењу.

Да савлада ову дистанцу било јој је потребно 2 сата 41 минут.

„Први пут сам повећала километражу и трчала ову дужу деоницу. Услови нису били иделани, било је претопло, али сам успела и задовољна сам резултатом“, рекла је Сања.

По њеним речима, у трци је учествовало преко 1000 такмичара, а она је на Новосадском маратону, поред Бујановца, представљала и Војску Србије.

Ова спортска хероина има 31 годину, завршила је факултет физичке културе, кошаркашки је тренер и фитнес инструктор и запослена је у Војсци Србије.

Извор: Бујановачке и Координационо тело