Архива вести
                   

САЈАМ ВОЛОНТЕРИЗМА

30. новембар 2020.

Сајам волонтеризма је онлајн догађај информативно-едукативног карактера у организацији удружења Светски омладински талас.Одржава се 5. и 6. децембра, од чега се први дан (5. децембар) састоји од 5 блокова, кроз које се представља 5 различитих типова волонтирања.

Активности првог дана Сајма укључују панел ,,Почни од ЗАШТО”, као и трибине под називима: ,,Културација”, ,,Активирај активизмом”, ,,Дати себе другима” и ,,Пређи границе”.  Други дан (6. децембар) укључује интерактивну радионицу под називом ,,Друга страна волонтеризма” и студију случаја.

Кроз организоване трибине, предавања, панел дискусије, а напослетку и студије случаја, Сајам волонтеризма се осврће на питање позиције волонтеризма у друштву, вредносних норми које иза њега стоје и учинака који из њега проистичу. Полазна идеја је да, промоцијом волонтеризма, млади спознају себе, развијају компетенције и стекну искуства кроз релевантне активности које бирају слободном вољом, а у складу са личним интересовањима и идеолошким уверењима.

Више информација о овом догађају, агенди, модераторима и говорницима, као и о начину пријављивања можете пронаћи на Инстаграм профилу удружења Svetski omladinski talas – @sot_org.

За Сајам волонтеризма можете да се пријавите на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_V0xySLVKOwd66vvb42I4vW75vLwwDqDf8oz7ahu77y-xMQ/viewform

Извор: Унија средњошколаца Србије и Координационо тело