Архива вести
                   

САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА У БУЈАНОВЦУ

26. фебруар 2018.

Бујановац - У Бујановцу се одржао трећи међународни семинар пчеларства и изложба пчеларске опреме и производа, које је, у спортској хали „Младост“, организовало бујановачко удружење пчелара „Полен 2012“.

Манифестација под називом „Пчела не познаје границе“ окупила је пчеларе из свих крајева Србије, Македоније и Косова и Метохије, а пчеларску опрему и пчелиње производе презентовало је 25 излагача.

Предавачи на семинару били су др Родољуб Живадиновић, председник Савеза пчеларских организација Србије и професионални пчелар др Новко Велков.

„Пчеларство и производња меда су у великом замаху“, изјавио је председник удружења „Полен 2012“, Зарија Митић.

„На територији општине имамо више од 7000 кошница, а 18 пчелара и 419 кошница више него прошле године“, истакао је Митић

Манифестацију је посетио и председник општине Бујановац Шаип Камбери који је поручио да локална самоуправа препознаје потенцијале пчеларства у Бујановцу и да  подстиче развој ове гране пољопривреде субвенцијама.

Општинске субвенције за индивидуалне произвођаче су прошле године покривале 80 одсто трошкова за набавку опреме, у износу до 100.000 динара.

Извор: Југпрес и Координационо тело