Архива вести
                   

САЈАМ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА У БУЈАНОВЦУ

25. август 2022.

Бујановац – Београд – Сајам цивилног друштва „Локални гласови“ одржан је на централном  тргу, испред Дома културе „Вук Караџић“  у Бујановцу. На сајму је учествовало 20 организација цивилног друштва и неформалних група грађана из Бујановца, Врања и Лебана.

Сајам је званично отворен на церемонији у сали Дома културе. Догађају су присуствовали  председник општине Бујановац, Нагип Арифи, в.д. заменице директорке Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Јелена Чолић са  колегама и сарадницима, представници Британске амбасаде те представници организатора.  На платоу на тргу су постављени штандови локалних организација а присутни грађани су могли да се информишу о раду организација цивилног друштва и неформалних група грађана.

„Ове организације, као корисници малих грантова су у претходних годину ипо дана, у својим заједницама спроводили пројекте оснаживања и активирања младих, побољшања пружања социјалних услуга, умањења родне неједнакости али и пружања подршке рањивим групама и помоћи у условима пандемије Ковид 19“, наводе организатори.

Догађај је организован у оквиру пројекта „Алвед“ који финансијски подржава британска влада, а спроводе „Иницијатива за мирне промене“ и „ПИН“ у партнерству са грађанским иницијативама, Мрежом вршњачких едукатора ПЕН и НГО Активом.

Извор: Данас, Координационо тело