Архива вести
                   

„С ТАМАРОМ У АКЦИЈИ“ И У ПЧИЊСКОМ И ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

13. септембар 2016.

Емисија  „С Тамаром у акцији“ у новој сезони ће помоћ и кров над главом обезбедити најугроженијим породицама на југу Србије.

Цела нова сезона ће бити снимана у Нишком, Јабланичком, Пчињском, Топличком и Пиротском округу а емитовање прве епизоде заказано је за 30. септембар.

Учесници су се пријављивали током целог лета а екипа серијала је сарађивала са локалним смоуправама центрима за социјални рад, преко којих је проверавала ко су корисници социјалне помоћи.

„Реч је о правом малом истраживачком раду. Питамо и комшилук за мишљење, трудимо се да одаберемо породицу којој је помоћ неопходна“, каже Тамара Грујић, ауторка и водитељка емисије.

Друга сезона биће рађена у новом формату, документарно-колажном а поред реновирања кућа, Тамара ће приказати занимљивости о самом месту, необичне људе, легенде и природне лепоте краја у коме је епизода снимана.

О Медвеђи, у којој је снимљена друга епизода, Тамара Грујић каже да се о овом месту мало зна.

„Опасана је брдима и планинама, богата рудама. Обишли смо рудник „Леце“ у ком постоје средњовековна окна из 1200.године, затим село Бучумет, где полудраго камење можете наћи буквално на улици. Уз то, реновирали смо кућу од блата у којој су живели отац, мајка и четворо деце“ казала је Грујић.

Извор: Вечерње новости, Координационо тело