Архива вести
                   

РУКОМЕТАШИЦЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

25. мај 2017.

Бујановац Рукометни  тренери  Горан Ташковић и Иван Добарџијев обављају завршне припреме бујановачког  ЖРК „Младост“ за Републичко такмичење рукометашица млађих категорија које ће бити одржано 27.и 28. маја у Великој Плани.

Бујановчанке ће наступити  у комбинованој екипи, заједно са вршњакињама из  Мораве из Владичиног Хана.

Оне су јуче у Спортској хали „Младост“ у Бујановцу обавиле  заједнички тренинг пред предстојећи  такмичарски наступ.

Горан Ташковић, један од тренера бујановачке Младости, подсећа да су оба клуба кандидовала по седам играчица.

„Због недостатка новца принуђени смо на овакав начин рада како би са Ханчанима поделили трошкове.  Свих шест селекција у РК Младост, због тога, мора да игра турнирски, а од новембра прошле године нисмо добили ни динара од  локалне самоуправе.На недавном конкурсу за средства из буџета  одобрено нам је само 300.000 динара. Наравно, упутили смо жалбу надлежној комисији, с обзиром да су њени чланови, приликом одлучивања  прекршили 6 чланова и 24 става из Закона о спорту“, каже Ташковић, уз напомену да  је само за израду легитимација потребно по 2.000 динара, а клуб полазницима не наплаћује  чланарину.

По завршетку Републичког такмичења чланови РК Младост имаће прилику да учествују  у осмодневном рукометном кампу на Борском језеру, где ће од 1. јула боравити десетак девојчица и дечака овог клуба.

Извор: Бујановачке, Координационо тело