Архива вести
                   

РОДИТЕЉИ У АКЦИЈИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

10. октобар 2019.

Бујановац – Родитељи ђака Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу решили су да уреде школско двориште, латили се четке и фарбе и поручили да је ово тек почетак и да следи акција набавке радијатора.

Идеја да се родитељи ангажују на уређењу и оплемењивању школског дворишта потекла је од Савета родитеља у овој школи а подржао ју је и директор, Ненад Тасић. Петнаестак родитеља заједно са ученицима, започело поправку и фарбање дотрајалих клупа и корпи за прикупљање флаша.

„Договорили смо се на Савету да учинимо нешто за школу, за нашу децу. Ово није пуно, али сигурно ће им значити и покушаћемо да улепшамо простор у којем проводе добар део дана. Са овом акцијом се неће завршити наше ангажовање, већ нам је намера да иницирамо и много значајније ствари, као што је набавка радијатора јер је грејање тренутно највећи проблем у школи“, рекао је Бобан Стојановић, један од родитеља.

По његовим речима, родитељи су до сада успели да обезбеде четири радијатора, међутим, да би сва деца била у топлим учионицама предстојеће зиме, потребно је много више.

Ту рачунају на помоћ локалне самоуправе и привредника.

„Грејање морамо да решимо под хитно. Потребно нам је неких 20 радијатора уз пратећу опрему, што кошта око 350.000 динара.То су велика средства и пробаћемо да у сарадњи са ресорним министарством и локалном самоуправом обезбедимо новац. Наравно, помоћ родитеља, на обезбеђивању бољих услова за децу у сваком погледу, било то фарбање клупа, сређивање игралишта или радијатори, је више него добро дошла и цео колектив поздравља њихову иницијативу“, рекао је директор Тасић.

Акцију родитеља, похвалили су и сами ученици, а неки су и притекли у помоћ.

„Клупе су биле уништене, нисмо имали где да седнемо за велики одмор. Лепо је што су их поправили, а ми ћемо помоћи за фарбање“, каже осмак Кевин Џаферовић.

Прву акцију помогли су предузеће „Мегал“ и Предшколска установа „Наша радост“ тако што су обезбедили фарбу, помоћ је симболична, али су родитељи свакако захвални.

Извор: Бујановачке и Координационо тело