Архива вести
                   

РЕШЕЊЕ ЗА СИСТЕМ ВОДОСНАБДЕВАЊА У СЕЛУ ЖБЕВАЦ

19. децембар 2017.

Бујановац - Мештани села Жбевац, које се налази у бујановачкој општини, требало би ускоро да добију водоводни систем који испуњава све стандарде, за разлику од тренутног стања где већина сеоских домаћинстава нема воду за пиће.

Питање водоснабдевања у селу са више од 200 домаћинстава покренуо је на последњој седници Општинског већа заменик председника општине Стојанча Арсић, који је том приликом истакао да ће почетну фазу пројекта финансирати локална самоуправа.

„Село Жбевац има водоводну мрежу изграђену од донација, али су прве анализе показале да вода садржи манган и гвожђе, док је после контроле две нове пробне бушотине у води пронађен алуминијум“, казао је Арсић.

Он је истакао да су донатори изразили спремност да наставе финансирање овог пројекта, али да локална самоуправа мора да обезбеди средства за још две пробне бушотине.

„Због тога ће овај пројекат бити уврштен у Посебни програм ЈП „Комуналац“, док ће општина за ове намене издвојити 600.000 динара“, рекао је Арсић.

Иначе, укупна вредност поменутог програма „Комуналца“, који обухвата важне инфраструктурне пројекте, би са 25 милиона динара у овој години, требало да буде повећана на 38 милиона у 2018.

Извор: Југпрес и Координационо тело