Архива вести
                   

РЕБАЛАНСОМ БУЏЕТА ОБЕЗБЕЂЕН НОВАЦ ЗА ПЕРСОНАЛНЕ АСИСТЕНТЕ И АУТОЧИСТИЛИЦУ УЛИЦА

17. септембар 2021.

Бујановац – Београд - Ребалансом буџета општине Бујановац, обезбеђен је новац за финансирање надзора реконструкције бујановачке ОШ “Бранко Радичевић”, набавку ауточистилице и измиривање дуга према персоналним асистентима.

Након другог  ребаланса у овој години у општинској каси је 1,09 милијарди динара, што је за 216 милиона мање у односу на претходни буџет, али реално се ради о повећању од 19 милиона.

„Средства у износу од 235 милиона динара која су планирана за реконструкцију школе сада су „скинута“ и зато имамо смањење у буџету, али је реално буџет повећан за 19 милиона и то из сопствених средстава“, каже Бобан Павловић, начелник општинског Одељења за финансије.

Павловић је појаснио је да су средства за реконструкцију школе била планирана и заправо фиктивно приказана јер је то био један од услова за спровођење поступка јавне набавке око реконструкције основне школе, а како је поступак јавне набавке завршен и потписан уговор са извођачем радова, буџет је сада умањен за тај износ.

Истовремено, наглашава да та средства иду преко Канцеларије за јавна улагања која директно плаћа извођачу радова.

„С друге стране, Општина Бујановац се обавезала на финансирање стручног надзора око реконструкције школе што је расход од око 7 милиона динара, и разлог за одлуку о ребалансу али и за кашњење са реконструкцијом школе“, каже Павловић.

Због набавке ауточистилице и дуга према персоналним асистентима буџет општине је увећан за око 11,4 милиона динара.

„Општина Бујановац је од Министарства задуженог за развој недовољно развијених општина већ добила 7 милиона динара, док ћемо други део износа за  набавку ауточистилице финансирати из сопствених средстава. За персоналне асистенте предвиђен износ од око 4,4 милиона динара, за исплату заосталих плата“, објашњава Павловић.

Павловић је додао је да се до краја године очекује још један ребаланс буџета.

Извор: Бујановачке, Координационо тело