Архива вести
                   

РАЗГОВОРИ КОЈИ ДАЈУ НАДУ

11. октобар 2017.

Бујановац, Београд – Председник општине Бујановац Шаип Камбери предводио је делегацију бујановачке општине која је присуствовала пословном форуму Србија–Турска у хотелу Хајат у Београду.

Камбери је на својој фејсбук страници написао да почетни контакти са турским привредницима представљају добар корак према економском развоју и потенцијалним инвестицијама за будућност.

„Турски привредници већ дуже време југ земље виде као погодно место за инвестирање. Бујановац настоји да конкретизује сарадњу са турским бизнисменом, која има за циљ отварање нових радних места,” рекао је Камбери.

Председник бујановачке општине подсећа да је на пословном форуму Србија–Турска, поред турског председника Ердогана, присуствовало преко 140 привредника из Турске.

Камберијев шеф кабинета Рахим Салихи је рекао да су „утисци са форума одлични и да пружају наду“:

„Посебно имајући у виду да смо разговарали са тројицом привредника који већ имају инвестиције на југу Србије, осносно у Нишу, Лесковцу и Владичином Хану. Разменили смо контакте и дали им припрељене информације о потенцијалима општине Бујановац,” рекао је Салихи.

Салихи додаје да постоји велико интересовање турских улагача за југ Србије, пре свега због Коридора 10 и чињенице да им је овај део Србије ближи од севера.

„Турци све то посматрају стратешки, а нама је сада потребна подршка Владе Србије, пре свега око уступања затворених фабрика, односно њихових хала, које су у власништву државе, “наглашава Салихи.

Извор: Бујановачке и Координационо тело