Архива вести
                   

РАЗГОВОРИ И О РАЗВОЈУ СИЈАРИНСКЕ БАЊЕ

28. август 2015.

Медвеђа - Председник Кооринационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић јуче је разговарао са председником Привременог органа општине Медвеђа Небојшом Арсићем о развоју привредно - туристичких потенцијала те општине, укључујући и Сијаринску Бању.

Станковић је рекао је да је тај државни орган затражио од Привременог органа општине Медвеђа да им доставе конкретрне предлоге о томе шта треба чинити у тој општини.

„До данашњег дана нисмо добили ниједан допис, нити иједну идеју. Привременом органу скренули смо пажњу да они морају да имају конкретне предлоге да бисмо, заједно са надлежним државним органима, покушали да реализујемо оно што што су њихове потребе", рекао је Станковић.

Станковић је изјавио да је разговрано и о асфалтирању саобраћајнице до прелаза Мучибабе на адмиснтраиног линији са Косовом и Метохијом а који је постао изузетно фрекфентан. Са предстваницима Привременог органа Станковић је разговарао и о проблему уписивања студената на прву годину истуреног одељења Економског и Правног факултета у Медвеђи, истичући да студенти, који су почели да студирају у Медвеђи, морају ту и да заврше студије.

Станковић, који је обишао и Сијаринску Бању, је рекао да је циљ те посете да се види шта је све потребно како би се сви капацитети тог места ставили у функцију после штете од прошлогодишњих поплава и клизишта.

Извор: Танјуг и Координационо тело