Архива вести
                   

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

19. октобар 2020.

Врање, Бујановац, Прешево - Како саопштавају из врањског Кризног штаба, десет узорака од 46, колико је  послато на анализу из Пчињског округа, је позитивно је на ковид. Нешто боља ситуација је у Јабланичком округу, где је од 27 узорака, 2 позитивно.

Новим вирусом је заражено још 6 Врањанаца и по 2 становника Бујановца и Прешева, подаци су Завода за јавно здравље у Врању.

Како саопштавају из Кризног штаба, у ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана је обављено 48 прегледа, а укупан број првих прегледа је 29.

У ковид болници ЗЦ Врање хоспитализовано је 26 пацијената, од којих је 12 позитивно на коронавирус. Са бронхопнеумонијом је 18 пацијената, а на кисеонику 10. Међу хоспитализованима нема деце, а тренутан број слободних постеља је 154. Из болнице су отпуштена 3 пацијента.

Узоркована је крв код 32 пацијента и сачињено је 28 РТГ плућа, а урађено је и 35 брзих тестова и дијагностикована бронхопнеумонија код 5 пацијената.

Најновији подаци из Јабланичког округа су нешто бољи - новим вирусом је заражено  још 2 Лесковчана, а тренутно се чекају резултати за још 13 послатих узорака.

Извор: Јужне вести и Координационо тело