Архива вести
                   

РАСПИСАН ПЕТИ ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ПРИКУПЉЕНИХ ПО ОСНОВУ ОДЛАГАЊА КРИВИЧНОГ ГОЊЕЊА

27. фебруар 2020.

Министарство правде расписало је, пету годину за редом, jавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, на коме ће за пројекте од јавног значаја бити распоређено 500 милиона динара.

Право учешћа на конкурсу имају сви носиоци пројеката од јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и слично), који ће бити реализовани у 2020. буџетској години.

Министарство правде позива све заинтересоване да се пријаве на конкурс, а рок за подношење пријава је 20 дана од објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије“.

Конкурс ће спровести Комисија Министарства правде сачињена од представника релевантних институција са циљем избора пројеката од највећег јавног интереса.

Текст конкурса је објављен на https://www.mpravde.gov.rs/obavestenje/28958/javni-konkurs-za-dodelu-sredstava-prikupljenih-po-osnovu-odlaganja-krivicnog-gonjenja.php

Министарство правде од 2016. године континуирано расписује Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. У претходне четири године (2016, 2017, 2018. и 2019. године) укупан износ средстава износио је више од 1,6 милијарди динара, који је распоређен на 450 пројеката, а чији је основни циљ побољшање живота грађана Србије.

Извор: Министарство правде и Координационо тело