Архива вести
                   

РАСПИСАН ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ ДЕЛА “НИТЕКСА”

14. jануар 2015.

Ниш – Највећи и највреднији део текстилне индустрије „Нитекс“ из Ниша од 2011. године власништво је италијанског „Бенетона“, а ових дана креће продаја преостале имовине која се налази у стечајном поступку.

У току је конкурс за продају „Нитексове“ фабрике у Медвеђи, чија површина износи око 2.700 квадрата, уметничких слика и статута, као и аутомобила, камиона и радних машина.

Оглас за продају је расписан 5. јануара,  последњи рок за уплату депозита је 29. јанауар, а крајњи рок за достављање понуда за куповину је 5. фебруар, када ће у Агенцији за приватизацију бити отваране све пристигле понуде. Процењена вредност фабрике текстила у Мевеђи износи 71,2 милиона динара.

Поменута имовина „Нитекса“неће бити продата јавним надметањем већ ће стечајни управник прихватити највишу достављену понуду, уколико она буде износила више од половине процењене вредности имовине.

Наредних месеци треба очекивати продају и друге имовине некада највеће нишке фабрике текстила. „Нитекс“ има две продавнице у Медвеђи, две продавнице у Параћину  и два здравствене амбуланте у непосредној близини фабрике. За ове објекте до сада није расписан оглас за продају јер још нису расчишћени имовински односи.

Извор: Југмедиа и Координационо тело