Архива вести
                   

РАСПИСАН НАГРАДНИ КОНКУРС „ДИГИТАЛНИ ЧАС“У 2019/20120 ГОДИНИ (РОК: 18. ОКТОБАР 2019 ГОДИНЕ)

16. октобар 2019.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је рсаписало наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“у школској 2019/2020. години, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са исходима и циљевима часа.

Наградни конкурс је намењен свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија.

Рад треба да садржи:

- приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства или

- приказ активности реализованих током одређеног временског периода где је ИКТ стављен у функцију решавања одређеног, раније уоченог, васпитно-образовног проблема (нпр. дисциплина, мотивација, пажња, одсуство).

Рад може бити сврстан у једну од три следеће области:

- математика, информатика, рачунарство и техничко образовање

(од играчке до рачунара, техничко и информатичко образовање, информатика и рачунарство, техника и технологија);

- друштвене науке, уметност и спорт

(српски језик и књижевност, страни језик, језик националне мањине као матерњи, ликовна култура, музичка култура, физичко и здравствено васпитање, верска настава, грађанско васпитање, народна традиција, лепо писање, матерњи језик/говор са елементима националне културе, шах, историја, свакодневни живот у прошлости; цртање, сликање и вајање, хор и оркестар);

- природне науке

(свет око нас, природа и друштво, рука у тесту – откривање света, чувари природе, географија, биологија, хемија, физика).

 

Пријава за учешће на конкурсу и подношење радова и мултимедијалних материјала врши се на веб страни: http://digitalnicas.mtt.gov.rs  од 30. септембра до 18. октобра 2019. године.

Услови конкурса и информације у вези са његовим спровођењем се налазе у тексту конкурса који је дступан на  https://mtt.gov.rs/vesti/digitalni-cas-2019-2020/

Извор: Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Координационо тело