Архива вести
                   

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ОБУКУ ВАТРОГАСАЦА - НА ЈУГУ ПОСАО ЗА 49 КАНДИДАТА

12. мај 2021.

Београд - Конкурс за основну обуку за заинтересоване младиће и девојке старости од 19 до 30 година за посао ватрогасца-спасиоца расписало је Министарство унутрашњих послова, а прилику за посао у ватрогасним јединицама добиће и 49 кандидата са југа Србије. Рок за пријаву је 25. мај.

Од 300 кандидата колико ће бити примљено на обуку у целој земљи, 14 ће добити посао у ватрогасним јединицама у Нишавском округу - по 4 кадидата у Нишу и Гаџином Хану и по 3 у Сврљигу и Дољевцу.

11 кандидата се траже у Јабланичком округу - 4 у Лесковцу, 3 у Бојнику и по 2 у Лебану и Медвеђи, док ће се са територије Пчињског округа примити 10 кандидата - 3 из Бујановца, по 2 из Врања, Босилеграда и Прешево и један из Трговишта.

На обуку ће бити примљено и 10 кандидата из Пиротског округа, највише из Пирота - 5, док се траже и 3 кандидата из Бабушнице и по 1 из Беле Паланке и Димитровграда.

Најмање кандидата се тражи у Топличком крају - 4, по 2 из Прокупља и Блаца.

Услови су, како се наводи у конкурсу, да особе које се пријаве буду из Републике Србије и да најмање годину дана имају пребивалиште на територији места за које је расписан конкурс, као и да имају завршену средњу школу.

Даље се тражи да за  кандидата не постоје безбедоносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова, да поседује важећу возачку дозволу за управљање моторним возилом Ц категорије, да испуњава посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности - пише у конкурсу.

Право учешћа имају и особе које имају дозволу за Б категорију, уз обавезу да испит за Ц категорију положе у року од годину и по дана од завршетка обуке.

Пријаве се подносе у полицијској станици у месту пребивалишта кандидата, а сви детаљи конкурса и потребна документација могу се пронаћи и на сајту Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Извор: Јужне вести, Координационо тело