Архива вести
                   

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ ИПАРД ФОНДОВА

19. новембар 2018.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Управа за аграрна плаћања расписала је трећи јавни позив за доделу средстава у оквиру ИПАРД фондова.

Обухваћени су сектори млека, меса, воћа и поврћа и осталих усева, а предмет јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у вези са изградњом, као и набавком нове опреме, машина и механизације, осим инвестиција у набавку нових трактора.

Рок за подношење захтева је 9. јануар 2019. године, а укупна расположива средства на овом јавном позиву су око 25,5 милиона евра (3.015.976.278,00 динара).

Висина подстицаја износи од 60 до 70 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник и да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју.

Износи подстицаја које корисник може да оствари у секторима воћа, поврћа и сектору осталих усева могу бити од 5.000 до 700.000 евра, а за секторе млека и меса од 5.000 до милион евра.

На овом јавном позиву може се поднети само један захтев за одобравање пројеката, који може да обухвати једну или више инвестиција из листе прихватљивих.

Извор: Нова Економија и Координационо тело