Архива вести
                   

РАГМИ МУСТАФА ИЗ ПДД ПРЕДСЕДНИК НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНАЦА

27. новембар 2018.

Бујановац – Рагми Мустафа, функционер Партије за демократско деловање (ПДД), изабран за новог председника Националног савета Албанаца (НСА).

Конститутивна седница тог савета је одржана у Бујановцу, где је за заменика председника изабран Енвер Мехмети, фунционер Демократске партије Албанаца (ДПА) и верификовани су мандати свих 15 чланова НСА.

Седам чланова Савета из опозиције напустило седницу одмах по верификацији мандата, те нису гласали о председнику и његовом заменику.

Национални савет Албанаца ће у наредном мандату водити коалиција од шест чланова Партије за демократско деловање, чији је председник Шаип Камбери – председник Општине Бујановац, два члана су из Демократске партије Албанаца, чији је председник Рагми Мустафа у више ранијих мандата био председник Општине Прешево, а игром случаја има исто име и презиме као и новоизабрани председник Националног савета Албанаца.

У опозицији са четири члана остаје Алтернатива за промене (АП) чији је председник Шћиприм Арифи који је сада и председник Општине Прешево, затим с два члана Демократска партија (ДП) чији је лидер Нагип Арифи у неколико претходних мандата био и председник Општине Бујановац, и Покрет за реформе Демократске партије Албанаца, чији је лидер Сами Салиху, председник Скупштине Општине Прешево.

Извор: Бета и Координацино тело