Архива вести
                   

РАДИОНИЦЕ ЗА МЛАДЕ И О МЛАДИМА У БУЈАНОВЦУ И ВРАЊУ

7. новембар 2014.

Бујановац - У оквиру пројекта “Председавање Србије ОЕБС-ом 2015. године и улога младих”, који реализује „Кровна организација младих Србије” (КОМС), 4. и 5. новембра одржане су радионице са младима у Канцеларији за младе у Бујановцу и у просторијама удружења „Генератор” у Врању. Циљ радионица је био да се млади упознају са радом Организације за европску безбедност и сигурност (ОЕБС), изазовима везаним за безбедност младих, председавањем Србије ОЕБС-ом 2015. године и  да се утврди улога младих у погледу поменутих тема.

Учесници радионица су информисани о радуОЕБС-а, мисији ОЕБС-а у Србији и приоритетима председавања Србије ОЕБС-ом. Имали су прилику и да разговарају о безбедности младих, одреде приоритетне изазове у тој области и да предложе начине за њихово превазилажење.

Радионице о поменутим темама се одржавају широм Србије, а „Кровна организација младих Србије” ће, током председавања Србије ОЕБС-ом, препоруке младих за унапређење њихове безбедности проследити институцијама.

Швајцарска и Србија, током њиховог председавања ОЕБС-ом, високо су позиционирале безбедност младих у својим плановима рада и утврдиле усвајање Акционог плана за младе у Србији наредне године.  

„Кровна организација младих Србије” (КОМС) је највише независно представничко тело младих у Србији чији је задатак да заступа интересе младих развијањем партнерског односа са државом и међусекторском и међународном сарадњом, као и да подстиче активно учешће младих у пројектима. КОМС има 81 организацију младих на територији Србије и члан је Европског омладинског форума.

Овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије и Мисија ОЕБС-а у Србији.

Извор: Југпрес и Координационо тело