Архива вести
                   

РАДИОНИЦА „ЕУ ПОДРШКА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ – ХОРИЗОН 2020“

20. новембар 2020.

ЕУ инфо кутак у Нишу организује радионицу за упознавање за највећим програмом ЕУ за истраживања и иновације – Хоризон 2020. Радионица се одржава 20. новембра од 18 часова  на Зум платформи.

Учешће на радионици је бесплатно али је потребно да се пријавите на линку https://euinfo.civicatalyst.org/radionica

Овај програм нуди директну подршку за предузећа која имају потенцијал раста и развоја, финансирање које је намењено иновативним идејама које се могу претворити у успех на тржишту, подршку развоју високо ризичним иновативним идејама у раној фази развоја и још много тога.

Посебан фокус радионице ће бити на каскадном финанисирању, механизму Европске комисије који има за циљ подршку малим и средњим предузећима и стартапима у развоју и примени иновативних дигиталних решења – програмима акцелерације, инкубације и менторства али и субгрантинг шемама које су доступне предузетницима у Србији.

Предавач ће бити Немања Петровић, економиста, саветник за иновације и стратешко планирање.

Ово је само један у низу радионица које ће се организовати у наредном периоду како би се свим потенцијалним и тренутним корисницима ЕУ програма приближит могућности за аплицирање, добијање финансијске и/или саветодавне подршке за развој свог бизниса.

Мала и средња предузећа, као и веће компаније, могу да конкуришу за финансијска средства и саветодавну помоћ у пословању путем неколико програма и пројеката Европске уније. У зависности од пројекта, програма и области којом се предузећа баве, средства Европске уније могу бити у облику бесповратних средстава, зајмова, а у неким случајевима и гаранција.

Извор: ЕУ инфо центар и Координационо тело