Архива вести
                   

ПРВИ МУЛТИЕТНИЧКИ ПЛЕС ОДРЖАН У МЕДВЕЂИ

12. децембар 2019.

Медвеђа - Први мултиетнички плес „Плешимо заједно“ у организацији удружења „Вез“, а под покровоитељством Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, одржан је у Културном центру у Медвеђи.

Деца српске и албанске националности, свих старосних група, прескочила су многе баријере и предрасуде и показала  изузетну виртуозност на сцени својим добро увежбаним кореографијама и покретима. Први мултиетнички плес изазвао је велико интересовање па је сала Културног центра у Медвеђи била препуна.

Председница удружења „Вез“, Бојана Лакушић, истакла је да удружење ради успешно већ две године и да организује самостално концерте који су увек посећени и подржани од публике. Лакушић је нагласила да удружење наступа на разним манифестацијама како у земљи тако и у иностранству.

Након концерта уручене су захвалнице за сарадњу које је удружење „Вез“ остварило са бројним институцијама, организацијама и појединцима.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, том приликом је рекао да ово удружење заслужује сваку подршку и поштовање јер чува традицију и обичаје.

Извор: ТВ 4С и РТС и Координационо тело