Архива вести
                   

ПРВАЦИМА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА И ОВЕ ГОДИНЕ БЕСПЛАТАН ШКОЛСКИ ПРИБОР

4. септембар 2018.

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године обезбедило је бесплатнан школски прибор за ученике који полазе у први разред основних школа на подручју тих општина. Бесплатне ранчеве и школски прибор добило је 899 ђака првака.

Председник Координационог тела, Зоран Станковић, доделио је комплете бесплатног прибора првацима у основним школама у Прешеву „Вук Караџић“ и „Ибрахим Кељменди“ и том приликом им пожелео срећан почетак школовања и сваки успех.

„И ове године обезбедили смо бесплатан школски прибор и ранчеве за прваке како бисмо улепшали улазак у школске клупе“, нагласио је Станковић.

Председник Координационог тела изјавио је новинарима да се бесплатан школски прибор додељује првацима већ десет година заредом.

„С обзиром да ове три општине спадају у категорију неразвијених и да је велика незапосленост, Координационо тело Владе Републике Србије и на овај начин хтело је да покаже бригу за грађане ових општина, као и да помогне родтељима и на неки начин  им олакша да немају трошак за школски прибор и ранчеве“, објаснио је Станковић.   

Целокупан поступак обезбеђења школског прибора спроведен је у складу са Законом о јавној набавци.

Извор: Координационо тело