Архива вести
                   

ПРВАЦИ ОД КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ДОБИЛИ ШКОЛСКИ ПРИБОР

3. септембар 2013.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа поделио је ранчеве и школску опрему ђацима првацима у мултиетничким школама у селима Рељан, Биљача и Левосоје у општинама Прешево и Бујановац. Школску опрему за општину Медвеђа првацима је поделио  потпредседник Координационог тела, Сима Газикаловић.

Пожелевши срећу ђацима првацима, Зоран Станковић, председник Координационог тела, поручио је да је школа важна не само за њих већ и за њихову средину и државу у којој живе.

„Координационо тело ове године за три општине на југу Србије обезбедило је комплете за 900 деце. Поред овог Координационо тело, за десетак дана, намерава да распише конкурс за доделу 230 стипендија најсиромашнијим ђацима из општина Прешево и Бујановац“, изјавио је Станковић и изразио очекивања да ће тај процес бити завршен до почетка октобра месеца.

Председник Координационог тела рекао је да ће о уџбеницима на албанском језику разговарати са новим министром просвете и да већ постоје предлози и за нове књиге поред оних које су већ одштампане.

Председник општине Бујановац, Нагип Арифи нагласио је да је поклон Координационог тела у виду ђачког прибора и ранчева веома значајан с обзиром на буџет родитеља ђака првака.

Фотогалерију са доделе уџбеника за ђаке прваке можете погледати овде