Архива вести
                   

ПРВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ У БУЈАНОВЦУ

23. март 2017.

Бујановац - У Бујановцу је јуче одржана прва седница Скупштине општине на којој су усвојени  Извештаји о раду Општинског већа општине Бујановац за 2016-у годину, као и Извештаји о раду Општинског јавног правобранилиштва и Канцеларије локалног економског развоја за минулу годину.

Одборници су усвојили и предлог Одлуке о такси превозу путника на територији општине Бујановац која подразумева посебне услове које превозник треба да испуни, карактеристике такси превоза и начин обављања такси превоза на територији бујановачке општине.

По овој одлуци, правна лица и предузетници су у обавези да код Одељења за привреду и локални економски развој замене постојеће такси дозволе за возила и запослене возаче у  року од 60 дана од дана њеног ступања на снагу.

Одборници су усвојили Предлог Програма коришћења наменских средстава буџетског Фонда заштите животне средине за 2017.годину.

У оквиру овог програма предвиђена су средстава у износу од 500 .000 динара за пројекте праћења животне средине на територији бујановачке општине, средства за превентивне и санационе програме у износу од 500.000 динара, едукативне програме у износу од 300.000 динара , за програме санације дивљих депонија  у износу од 1.400.000 динара, док ће за  информисање и објављивање података о стању и квалитету животне средине бити издвојено 300.000. динара.

Укупна средства издвојена за поменуте намене износе три милиона динара.

Извор: Југпрес и Координационо тело